It´s over

Så mycket stress ! Det visar sig i sista minut att någon inte har haft på sig glasögonen och skruvat på en kork alldeles för snett på en livsnödvändig pump. Det ordnade sig till slut men efter alldeles för mycket onödigt hitåditande.
Badkalas, Konståkning, Disco, styckning, How to train your dragon, Toy story 3,  match?

Happ det var den helgen.


blaha blaha

Jag vet att jag är dålig på uppdatera en jag har ändå inget av värde att skriva när jag skriver.
Vegetabilier och potatis är stora fokus i skolan just nu, igår gjorde vi ajvar, guacamole, rostade rotfrukter, sparrissoppa, wok, mangosoppa, kronärtskocka, rödbetor, tahini, hummus, osv..

Är fortfarande sjuk, idag kom snormonstret fram , urk.. Hade ju tänkt mig att gå på paltfest idag men icket..
Är ledig idag, men ska till skolan om några minuter och skriva det sista på arbetet som ska in i morgon, blä för skola på ledig dag.






Det var bara en bebis i magen iaf ! en krabat som petade nästan.. :) Jag längtar ♥


Frukostbröd



Okej Lisa här har du :)

Jag har halverat frön mängden, och jag rekommenderar att baka dubbel sats om man är fler än 2st i hushållet.
 Man måste heller inte ha alla frön/nötter utan ta det som passar, jag skulle ta bort frukten :P
Ps, det låter drygare än vad det är.


Grova frukostbullar 18-20 Bröd  Ugn 225 grader

 25g jäst
5dl vatten
1 msk olivolja
0.5 dl linfröm
0.5 dl solrosfrön
0.5 dl sesamfrön
0.5 dl pumpafrön
1 msk salt
2 dl havrekli
3 dl dinkelsikt ( ca 180g )
7 dl vetemjöl ( ca 420g )
1 dl grovhackade torkade aprikoser
0.5 dl grovhackade hasselnötter

Pensling 1 uppvispat ägg ( eller olja )

 Garnering
 solros- eller pumpafrön

Rör ut jästen med ljummet vatten ( först vatten så det täcker jästen och rör ut, sedan allt ) ( 37grader ) tillsätt olja, salt, frön, dinkelsikt, vetemjöl ( lite i taget ) och havrekli. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i maskin. Tillsätt aprikoser och nötter på slutet. Jäs under PLATSFOLIE i ca 1 timme. Skär degen i 2 delar och forma den till 2 längder. Skär varje längd i 10 bitar, lägg bröden på en plåt, pensla med ägg eller olja och strö på garnerings frön. Jäs bullarna under bakduk i 30-40 minuter.  Grädda mitt i ugnen i 15 min, låt svalna, ÄT !


Ja må han leva



GRATTIS LILLEBROR 19 ÅR !! ♥

Jaha då var man hemma i Umeå igen, förkyld som bara den. Typiskt !
Det blev en rätt lyckat helg ur mat perspektiv.
Jag fördrev tid ypperligt, jag sov från Fredag kväll till Söndag kväll sammanlagt 25.5 timme, jag gjorde Lycksele och då självklart dollar store. Jag strosade även runt i villa Veja och ICA :)
Jag pysslade, FIKADE, skvallrade, såg tennis och läste Smillas känsla för snö ( inhandlad på dollarstore 30kr )



Jag är så less på valet så jag vill kräkas, men det jag är mest less på är allt häckleri på typ Facebook, men gud ! låt folk rösta på vad dom vill, det lär juh inte hjälpas !
Det absolut mest störande statusen jag sett idag var : "Alla av mina facebook vänner som har röstat på SD får jättegärna ta bort mig från deras kompislista." Alltså visst, jag håller INTE heller med  SD ( verkligen inte ) Men, allvarligt, vad är vi, 5 år eller ? Nu är det gjort å som man brukar säga, "Hjort är Hjort" å kommer aldrig igen ( jo om 4 år ) men seriöst, nu får vi ta å göra det bästa av situatonen å lägga giljotinen åt sidan.
JAA folk är dumma men det vet vi ju redan !

Nu är jag billös å jag gråter Blod, ååå jag hatar att Cykla i kylan, å JA det är kallt när det är under 13 grader. Jag längtar nästan lite efter Pim-Pim nu när John-John har gått i Ide.


PIM-PIM f 2011


i wish i was a little bit taller..



Jag vill se Barcelona, Miami, Formel 1, En haj, Zlatan live i Italien, en Wimbeldon final, LA, Graceland, Sydney, Insidan av en ubåt.

Jag vill kunna, flyga ( i ett plan utan att vara rädd ), Italienska, spela piano, äta svamp, ha stökigt, vandra orädd i skogen.

Jag vill ha Tålamod, kunskap, Överseende, långa ben, en stor garderob och en pool.

Jag önskar jag hade träffat Morfar, sagt hej då till Oscar, börjat plugga tidigare, att jag inte var så rädd för Björn, visste vilket parti jag ska rösta på, att alla var lika mycket värda.


IDA DAGEN IDAG

Ibland undrar jag om folk är dumma i huvudet på riktigt?!


I skolan idag : Kycklinggryta, chokladmousse, fiskgryta, pajskal, äggstanning, örtkrämer.. med alla olika möjliga  produkter. Grädde, Kesella, Creme F, laktosfritt,  alla med olika fetthalt, man behöver VERKLIGEN inte ha det fetaste till allt, men vissa grejer är faktiskt godast med mest fett ( tycker jag ), fest mat alltså !

Lagade en tand idag, den första nånsin ( vad jag kan minnas ) Tror ni inte jag hade Hårdhänta Lena, samma jag hade när jag var typ 12, men hon va grym nu ! Hon har mjuknat med åren :P
Lagningen gick alldeles utmärkt, det enda som smärtade var priset !

Mallo är på konståkning, Bex är med Julia, och det är alldeles tyst, lugnt å skönt. Bäst att passa på att plugga, å min favorit syssla för att varva ner, STÄDA !

I morrn tror jag det blir broccolisoppa, en slät sådan !


1 banan var 15e minut 24/7

...Det är vad man måste äta för att få i sig kalcium behovet per dag om man jämför med 5dl mjölk..


NU är det vuxen varning, stod just å gjorde matlådor till i veckan, eftersom jag inte kommer att vara hemma middagstid, älgbiff med stuvade makaroner, Chili Con Carne med kidneybönor å ris, och gratäng. Efter det hjälpte jag Becca att slå in en skolbok ( be inte att få se resultatet ) Det var juh knappast igår man gjorde det. Sen ville Mallo å hennes vänner ha hjälp att bli av med några killar som hängde på låset till ytter- ytterdörren ( bra ord ), jag han bara gå dit så fick dom enorma ögon å sprang för sitt liv ( verkar som jag ser skrämmande ut )

Idag när jag kom hem från skolan var det handlat, frukt, mjölk, skrivarbläck, å till Marlenes stora förtjusning så hade även någon ( Anders ) köpt The sims 3 !

Har lyckats skriva analysen och nu ska jag skriva om tillsatser i mat.
Hade besök av representanter från mjölkfrämjandet idag, visst jag gillar mjölk men jag tycker det gick till överdrift så jag lämnade för att hinna hem till middaglagningen i stället.
I morrn är vi i köket igen, blir bra !


*¤#**¤#.!!¤#¤#*..*#"

Åhh,  Anders jobbar 14-24 å jag pluggar ( eller skulle ) Plugga alla kvällar den här veckan, vi har grupparbeten som ska göras, analyser som ska skrivas..
Men det visar sig efter fruktansvärd dålig kommunikation att vi bli 2+2 den här veckan.. så det betyder ordentliga middagar, konståkningar.. osv..
fast, efter noga fundering så är det inte mitt problem ( inte just den här tokstressiga veckan ), jag har inte tid, vill man ha middag, ät nåt som finns, vill man träna, fixa skjuts.
Jag vet jag låter helt hemsk nu, men jag har ingen plats för omorganistation just nu.
Det blir kanske bättre när jag accepterat fakta. Det hade varit ännu bätte om jag fått fakta tidigare än 20.45 söndag kväll!
Nu är jag iaf hemma, jag smet en timme tidigt från föreläsningen om mjölk, för att som sagt.. laga mat !


"Kill me, what if i dont care"


Min Mor

Men ååååååhhhhh !
Jag hade skrivit ett jätte långt inlägg å sen är jag dum nog å ska googla en grej, självklart använde jag fliken jag redan hade uppe.. DUMMA JAG !!
Skriver igen senare.

TACK MAMMA ♥


Indisk Lax

När du ser dig själv i spegeln borde naveln titta tillbaka, naveln borde varken se dina fötter eller din bröstkorg, bara ett tips !
Diskussion om livsmedelslagen idag, stressigt..
Såser i morgon :) Gillar dagarna i köket.
Jakt helg, jag blir hemma, har dejt på lördag, film dejt ;)


Linfrö

Den här veckan känns helt okej, bakning på skoltid. bakade ett supergott bröd, kan lägga ut receptet sen ( Lisa du kan äta ) Dugga på Kulinariska termer.. 38/40.. gick helt okej :) ( trodde jag hade fått 37 men jag hade ännu bättre)
Idag blir det Indisk lax.

Det enda jag är lite upprörd över är att Söderling förlorade mot RF, men jag menar vem ställer klockan och se en match mitt i natten, då måste man vara galen...

Nu har jag berättat allt som ingen är intresserad av.. så nu ska jag ge mig.. men jag har inet spännande att berätta, jag är faktiskt lite för trött för att skriva nåt oxo..


Grattis

GRATTIS FREDRIK 32 ÅR !!

Nya länkar om nån är läs sugen..
Nu skola.. i kväll.. tennis..


Mallo å Bex

kids, här är veckans mat, förutom helgen då vi bara blir två ( Mallo å jag )
Becca kan blunda för torsdagens mat :)



Nästa vecka bli vegovecka.. får se hur det mottages :P


Petit au four

Jag kan ju inte påstå att man har helg som student, jag har skrivit ett arbete om bildning, jag har printat in 191 kulinariska termer, samt läst en bok om livsmedelslagen och skrivit diskussionsfrågor kring det, jag kan ju inte heller påstå att jag kan alla 191 orden än heller.

Men lite ledigt har jag haft, har dett SALT som för övrigt inte var en bra film, jag har sett Söderling vinna, Jag har tränat, och jag har varit hos tandläkaren.

Idag är det alldeles tomt här hemma, inte ett ljud, ganska skönt.. då kan man plugga i fred, i kväll är min pojkvän på tv, kl 20.00 på kanal 5 ! Jag älskar söndagar !
Nej tillbaka till alla såser å efterrätter.. ha det