Enkel Färslimpa
Dagens middag : Älgfärslimpa med potatis och morotsstuvning ( arbete 10 min, väntan ca 50 min )
Färslimpan (4-6 port)
400g färs ( av valfritt slag )
Färslimpan (4-6 port)
400g färs ( av valfritt slag )
3dl Gräddfil
Blanda ihop all färs med gräddfilen och löksoppan (som alltså inte är tillagad)
Jag brukar inte använda hela förpackningen av löksoppan utan ca 3/4 men man får testa sig fram.
Lägg smeten i en smord ungsform, forma till limpa om det går, dock brukar smeten vara simmig så jag använder en lite mindre oval form som formar limpan åt mig :)
Sätt in i ugnen ganska långt ner på ca 200-225c°
Grädda i ca 35-45 min, testa med termometer eller sticka eftersom.
Stuvningen (4-6 port)
Stuvningen (4-6 port)
3-4 Morötter
25 g smör
3 msk mjöl
4-9 dl mjölk
Salt
ev vitpeppar
½ - 1 tsk strösocker
Gör så här:
Smält smör och strö över 3 msk mjöl.
Späd med mjölk och krydda med salt och en brytning med strösocker.
Koka på svag värme tills mjölsmaken försvinner och stuvningen blir simmig och ganska tjock.
Lägg i de skivade morötterna som kokats mjuka.
SERVERA MED POTATIS, LINGONSYLT, RÅRIVNA MORÖTTER OCH HUSMANS :)
SERVERA MED POTATIS, LINGONSYLT, RÅRIVNA MORÖTTER OCH HUSMANS :)
Smaklig måltid
Kommentarer
Postat av: Hella
HAHA! Men det är ju säsong för älg så det är därför vi äter det. Vi hade redan börjat med maten när du skrev detta :)
Postat av: Ida
Hos oss är det alltid säsong :) tyvärr ..Hade gärnat ätit nå annat än älg ibland :P
Hoppas det ni åt smakade iaf !
Postat av: Hella
Man måste ju ändå variera. Kan man tycka! Det var nog den godaste älggryta jag ätit :)
Trackback