Frukostbröd
Okej Lisa här har du :)
Jag har halverat frön mängden, och jag rekommenderar att baka dubbel sats om man är fler än 2st i hushållet.
Man måste heller inte ha alla frön/nötter utan ta det som passar, jag skulle ta bort frukten :P
Ps, det låter drygare än vad det är.
Grova frukostbullar 18-20 Bröd Ugn 225 grader
25g jäst
5dl vatten
1 msk olivolja
0.5 dl linfröm
0.5 dl solrosfrön
0.5 dl sesamfrön
0.5 dl pumpafrön
1 msk salt
2 dl havrekli
3 dl dinkelsikt ( ca 180g )
7 dl vetemjöl ( ca 420g )
1 dl grovhackade torkade aprikoser
0.5 dl grovhackade hasselnötter
Pensling 1 uppvispat ägg ( eller olja )
Garnering
solros- eller pumpafrön
Rör ut jästen med ljummet vatten ( först vatten så det täcker jästen och rör ut, sedan allt ) ( 37grader ) tillsätt olja, salt, frön, dinkelsikt, vetemjöl ( lite i taget ) och havrekli. Arbeta degen 10 min för hand eller 5 min i maskin. Tillsätt aprikoser och nötter på slutet. Jäs under PLATSFOLIE i ca 1 timme. Skär degen i 2 delar och forma den till 2 längder. Skär varje längd i 10 bitar, lägg bröden på en plåt, pensla med ägg eller olja och strö på garnerings frön. Jäs bullarna under bakduk i 30-40 minuter. Grädda mitt i ugnen i 15 min, låt svalna, ÄT !
ska testa! måste bara köpa jäst först
Adrian älskar frön och att ha i så mkt konstigt som möjligt i degen så han kommer älska det här receptet!