RECEPT

PS, SNABB SKRIVET PÅ SKOLAN
20-30 bröd
ugn 225 grader
50g smör el margarin
5 dl vatten
50 g jäst
ca 400 g kokta kikärtor
1½ tsk salt
3 dl råg mjöl (165g)
8 dl vetemjöl
Smält fettet, häll i vattnet, värm till 37 grader, rör ut jästen med  vatten och fett i en bunke.
Mixa kikärtorna, tillsätt puren av kikärtorna med resten av ingredienserna. Knåda degen för hand några minuter, degen är ganska lös ( väldigt lös )
Jäs ca 1 timme under plastfolie i bunken.
Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till två rektanglar  ca 10 cm breda, skär sedan trekanter av rektanglarna, vänd ev i vetemjöl och lägg dem på plåtar på bakplåts papper.
jäs ca 30 min utan bakduk, grädda mitt i ugnen 10-15 min.
ÄT Å NJUT !

Kommentarer
Postat av: Lisa

Mums det där ska jag absolut prova göra! Hur gick det förresten med klippningen? Håret alltså?? Vad sa omröstningen?

2010-10-28 @ 14:39:36
Postat av: Ida

Ja klippningen har lagts på is till jag blir modigare, ledigare å rikare :P

2010-10-28 @ 15:04:55
Postat av: cammy

har det på jäsning nu... får se hur det blir, hDE BARA RÅG SIKT SÅ JAG TOG LITE STÖRRE MÄNGD AV DET men sen fick jag panik när handen fastnade i smeten och hade nog i en eller två dl till mjöl!

2010-10-28 @ 15:17:55
Postat av: cammy

kollade just till jäsningen efter 45min och mitt spontana utrop vart:

oh my fucking god!!!

shit vad det jäser upp!! ska strax göra trianglar.

2010-10-28 @ 16:05:49
Postat av: Hella

HAHAHAH! Jesus! (Skrattar åt Cammy! :D)

2010-10-28 @ 16:12:13
URL: http://helenahardcore.blogg.se/
Postat av: cammy

men hur platt ska man kavla? pepparkakstunna? en cm tre?

2010-10-28 @ 16:41:14
Postat av: cammy

klippning igen i december om du vill me

2010-10-28 @ 16:42:00
Postat av: Ida

Cammy den SKA vara lös !

Ja väldigt tunna typ 2 cm, dom jäser sen andra gången till 3-4 cm :) Gör som du vill, dom blir nog goa :)

2010-10-28 @ 16:49:33
Postat av: Ida

vart ganska förvånad när jag hade fått 7 kommentarer på 1 timme :P He he, jo klippning tror jag att jag e på.. alltså vanlig i H hålan ? ;)

2010-10-28 @ 16:50:46
Postat av: cammy

mmm dom vart goda! ja i hålan! du får fundera på om du ska klippa massa tills dess eller behålla :)

2010-10-29 @ 08:20:24
Postat av: Lisa

Köpte ingredienser igår.. ikväll ska det bakas! Bra att jag här fått tips o förvarning på jäsningen o hur man ska kavla ut dem!

2010-10-29 @ 14:30:34
Postat av: Lisa

När ska mjölet i då? Innan första jäsningen va?!

2010-10-29 @ 19:51:57
Postat av: Ida

Ja, resten inkluderar mjölet :)

2010-10-30 @ 11:41:32
Postat av: Lisa

Bra att du har massa recept på din blogg! Skräd eller skräddbröden vart jättegott nu ska jag våga mig på dessa :) Mums

2011-08-24 @ 12:13:51

Designen är gjord gratis utav Designbloggar.com



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback